Multidesk.be » Woordenboek » IRC

IRC
IRC is het acroniem van Internet Relay Chat. IRC is een soort van netwerk dat wordt gebruikt om te communiceren met andere personen. IRC is verspreid over de hele wereld en je gebruikt een zogenaamde IRC Client om te verbinden met het netwerk. Een aantal voorbeelden van clienten zijn mIRC, Trillian, GAIM, XChat,...

Het hoogste niveau bij IRC is een IRC Server, zie het als een huis. Elke server heeft een aantal kanalen(de kamers). Deze worden vooraf gegeaan door '#' en mogen geen spaties bevatten. In elk kanaal kunnen bezoekers zitten(de bewoners)

In IRC kan je een aantal zogenaamde commando's gebruiken. Deze commando's kan je vergelijken met diegene die je invoert aan het DOS-prompt.

Bijvoorbeeld /join #Multidesk zou als resultaat geven het kanaal #Multidesk binnengaan.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zaterdag 20 december 2003 om 19:55 en werd in tussentijd reeds 1503 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.