Multidesk.be » Woordenboek » SCSI

SCSI
SCSI staat voor Small Computer System Interface. SCSI (skoezi uitgesproken) is een manier om CD-roms, harde schijven, etc. met de onderdelen van de computer te kunnen laten communiceren. SCSI is een van de standaarden die nog steeds wordt gebruikt de dag van vandaag (op het moment van schrijven) en dit al sinds het in 1986 officieel erkend werd door het ANSI.
SCSI is een zeer snelle interface in vergelijking met de ATA-interface. Waar SCSI in't begin slechts snelheden tot 5 MB per seconde en 7 apparaten ondersteunde, kunnen de hedendaagse versies snelheden tot 40 MB per seconde en 15 apparaten aan.
Het vreemde bij SCSI is dat de aangesloten apparaten manueel een nummer moeten krijgen. Dit kan ingesteld worden door bijvoorbeeld jumpers. Ook moet het einde van de kabel afgesloten worden met een zogenaamde terminator.
Om SCSI-apparaten aan te kunnen sluiten, moet de computer beschikken over een zogenaamde SCSI-kaart. Op deze kaart wordt een kabel aangesloten waarmee alle apparaten verbonden worden; de ene achter de andere, waarbij er na de laatste dus (zoals eerder gezegd) een afsluitstuk (de terminator) komt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 28 november 2003 om 22:43 en werd in tussentijd reeds 1592 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.