Multidesk.be » Woordenboek » Buffer underrun

Buffer underrun
Buffer-underrun-fouten zijn één van de meest voorkomende fouten die optreden bij cd-schrijvers en vormen dan ook een groot probleem. Wanneer cd´s (zowel audio als data) worden gebrand, is het van groot belang dat er een ononderbroken gegevensstroom is van de harde schijf of cd-rom naar de cd-schrijver. De cd-schrijver bezit een interne geheugenbuffer om kleine onderbrekingen op te vangen, maar indien de harde schijf door een oponthoud te lang onderbroken wordt, zal de cd-schrijver geen data meer bezitten. Aangezien de cdschrijver niet kan wachten, ontstaan er alzo openingen en ruis in de muziek of in het slechtste geval is de cd-schijf onherstelbaar beschadigd.
Deze verklaring werd opgesteld door tim op woensdag 10 december 2003 om 13:58 en werd in tussentijd reeds 1283 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.