Multidesk.be » Woordenboek » LaTeX

LaTeX
Trefwoorden: LaTeX, TeX, tekstzetten, zetsysteem LaTeX is het populairst zetsysteem dat gebruik maakt van TeX, een opmaaktaal voor tekst en formules. LaTeX wordt vooral gebruikt voor wetenschappelijke documenten. Door toedoen van TeX hoeft de auteur zich geen zorgen te maken over de opmaak van het document. Die is, volgens de strikte regels van de typografie, vastgelegd door de makers van TeX.

Een LaTeX-document wordt geschreven met verschillende commando's. Maar de kracht van LaTeX ligt vooral in het feit dat veel dingen geautomatiseerd worden. Zo is het mogelijk om automatisch inhoudsopgaven, referentielijsten, voetnoten, ... te laten genereren. Verwijzingen naar figuren of onderdelen van de tekst zijn ook allemaal relatief (m.a.w. als de paginannummering wijzigt, verandert de verwijzing ook). LaTeX is vooral populair doordat het zo gemakkelijk is om wiskundige formules mee weer te geven.
Deze verklaring werd opgesteld door Simon op zondag 11 oktober 2009 om 19:53 en werd in tussentijd reeds 6176 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door SMG op woensdag 23 december 2009 om 21:57:04.
SMG's avatar
Multiviteit: 12000
Moderator
Cursus Latex: http://people.cs.uu.nl/piet/latexhnd.pdf
  • Pagina
  • 1 van 1