Multidesk.be » Woordenboek » Dreamscene

Dreamscene
Trefwoorden: Dreamscene, Windows, Vista, Ultimate, Extra, Film, Movie, Achtergrond, Background, Aero, Update Dreamscene is een nieuwe toevoeging bij Windows Vista welke het mogelijk maakt om een film te laten afspelen als vervanging voor de bureaublad achtergrond. Dreamscene is er gekomen als Ultimate extra en is dus enkel beschikbaar is voor mensen die Windows Vista Ultimate hebben.
Andere ontwikkelaars (zoals VLC Media Player) hebben deze functie echter al vrij snel nagebootst zonder dat je de dure Vista Ultimate moet aanschaffen. Je kan dit vinden onder DirectX Wallpaper (Vista is hier dan geen vereiste).

Dreamscene kan je als optionele update downloaden via Windows Update. Ga hiervoor naar het configuratiescherm en typ in de zoekbalk rechtsboven 'Windows Update'. Eens ge´nstalleerd zal Windows Update je Packs aanbieden (filmpjes) om een grotere collectie aan filmpjes te verkrijgen. Het is natuurlijk ook mogelijk om zelfgemaakte filmpjes als bureauachtergrond te gebruiken.

Dreamscene speelt voortdurend een film (bij voorkeur films van een hoge resolutie) af en dit kan behoorlijk doorwegen op prestaties van je computer en/of de batterij van je laptop. Een computer die Windows Vista met gemak kan draaien is dan ook zeker aangeraden als je van Dreamscene gebruikt wilt maken.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op dinsdag 9 juni 2009 om 22:10 en werd in tussentijd reeds 6052 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.