Multidesk.be » Woordenboek » SSD

SSD
SSD staat voor Solid State Drive (of disk) en is, ruw genomen, een harde schijf die bestaat uit flash geheugen. SSD's hebben als grootste voordeel dat ze een stuk sneller zijn dan de klassieke harde schijf. Aangezien er geen bewegende delen in de schijf aanwezig zijn, zijn de schijven veel schokbestendiger en is er een veel kleinere slijtage op mechanische onderdelen (wat de levensduur ten goede komt). Verder zijn ze ook een stuk energie-efficiŽnter, wat zeker voor laptops ook praktisch is. Het grootste nadeel aan SSD's dan weer is dat ze momenteel zeer duur zijn. Bovendien is ook de capaciteit een stuk kleiner (maximaal 256GB op het ogenblik van schrijven). Een ander nadeel is dat, alweer op het moment van schrijven, naar een SSD minder vaak van gegevens kunnen worden weggeschreven dan naar een conventionele harde schijf (welke roterende componenten bevat).
Deze verklaring werd opgesteld door k_a_lf op vrijdag 13 februari 2009 om 15:36 en werd in tussentijd reeds 3162 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.