Multidesk.be » Woordenboek » Ubuntu

Ubuntu
Trefwoorden: Linux, software, besturingssysteem, open source, OSS, gratis Ubuntu is een gratis Linux distributie die afgeleid is van Debian. Ubuntu heeft, na de introductie, heel snel naam gemaakt door zijn eenvoud in gebruik en de grote hoeveelheid software die bij de distro geleverd wordt. Bij de ontwikkeling van Ubuntu hebben de developers het zwaartepunt gelegd bij eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

Ubuntu heeft een aantal varianten welke allemaal ontwikkeld werden voor een speciale doelgroep of met een speciale set software/configuratie in gedachten. Zo zijn er onder andere Kubuntu (Ubuntu met KDE), Edubuntu (Ubuntu voor scholen) en Ubuntu Studio (Ubuntu gericht op audio- en videobewerking).

Het versienummer van de Ubuntu distributie is doorgaans samengesteld uit het jaartal en de maand waarin de versie werd uitgebracht, bijvoorbeeld 8.10 voor de versie "Intrepid Ibex" die werd uitgebracht op 30 oktober 2008. De naam van de versie is gebaseerd op de naam van een dier, voorafgegaan door een bijvoeglijk naamwoord dat met dezelfde letter begint als de naam van het dier.

Het woord Ubuntu is Zulu voor menselijkheid, waarmee de ontwikkelaars het idee achter de distro willen benadrukken.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 30 oktober 2008 om 20:45 en werd in tussentijd reeds 3035 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.