Multidesk.be » Woordenboek » CDFS

CDFS
Trefwoorden: CD-ROM, bestandsformaat, opslag CDFS staat voor Compact Disk File System en is, zoals de naam doet vermoeden, een bestandssysteem voor CD-ROM's. Op Microsoft Windowsinstallaties wordt de ondersteuning voor het bestandsformaat verzorgd door cdfs.sys. Dankzij dit bestand en de bijhorende ondersteuning wordt de inhoud van een CD voorgesteld als een lijst met bestanden die je via Windows Verkenner kan bekijken. CDFS, op Microsoft Windows, bestaat al een hele tijd (sinds Microsoft Windows 95) ondanks dat het enkele vervelende tekortkomingen heeft, zoals een beperkte ondersteuning voor bestanden met een lange naam en bestanden in complexe (diepe) mapstructuren. In latere versies van Windows is dit probleem echter wel opgelost en op dit ogenblik kan Microsoft Windows perfect overweg met CD-ROM's die bestanden met lange bestandsnamen bevatten.

CDFS-ondersteuning is echter niet Microsoft Windows-specifiek. Zo kan je ook onder Linux CD's met de bestandsindeling CDFS afspelen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zondag 26 oktober 2008 om 20:37 en werd in tussentijd reeds 4198 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.