Multidesk.be » Woordenboek » MOSS

MOSS
Trefwoorden: Microsoft, content management, versiebeheer, collaboratie, Office, versiebeheer, IIS, Visual Studio MOSS staat voor Microsoft Office SharePoint Server en is een product van Microsoft dat onder de SharePoint-benaming valt. Voor de installatie van MOSS is Windows SharePoint Services (WSS) vereist. In tegenstelling tot WSS, ligt bij MOSS de nadruk op de interactie met de Microsoft Office suite en collaboratiefunctionaliteit. Daarnaast laat MOSS ook toe om direct (zonder het schrijven van extra code) te verbinden met systemen als Siebel of SAP.

Een van de grote voordelen van MOSS, naast de reeds eerder vermelde integratie met de producten uit de Microsoft Office suite waardoor het mogelijk is om vanuit de browser bestanden te bewerken, is de mogelijkheid om zogenaamde workflows te gebruiken bij het aanmaken en/of bewerken van documenten.

De integratie met de producten uit de Microsoft Office suite is vrij verstrekkend. Zo is het, zoals eerder vermeld, mogelijk om bestanden vanuit de browser te bewerken en/of in batch te uploaden. Daarnaast laten de Office producten (Word, Excel, Access et cetera) zelf toe om integraal gegevens naar een Microsoft SharePoint site te publiceren; tevens is het mogelijk om rechtstreeks metadata van een document bij te werken en te laten opslaan in SharePoint. Tot slot kan Microsoft Outlook ook in MOSS een belangrijke rol innemen; zo is het mogelijk om de gehele agenda te synchroniseren met die van SharePoint. Ook is het mogelijk om, vanuit Outlook, RSS-feeds van SharePoint op te volgen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 1 juli 2008 om 16:21 en werd in tussentijd reeds 3102 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.