Multidesk.be » Woordenboek » heartbeat

heartbeat
Trefwoorden: heartbeat, heartbeat message, fail-over Een heartbeat is het signaal dat verzonden wordt tussen de verschillende servers in een fail-over cluster. Letterlijk vertaald, betekent hearthbeat hartslag en eigenlijk is het ook net hetzelfde, krijgt een server geen heartbeat message meer terug van de andere server, dan is die "dood" en moet de andere overnemen. Heartbeats verlopen meestal over een private netwerk tussen de servers om verstoring te vermijden, de grootte van zo'n heartbeat message is slechts 1,5KB en het verkeer dat door de heartbeats gegenereerd wordt, is zeer klein. Het gecreŽerde verkeer is enkel afhankelijk van de aantal servers binnen de cluster en heeft geen verband met het aantal verbindingen. De tijd tussen de heartbeat messages kant ingesteld worden tussen de 100 en de 10 000 milliseconden. Er kan ook een "tolerantie" voor falende heartbeat messages ingesteld worden zodat er tussen de 5 en de 100 messages mogen falen voor de sever als inactief wordt beschouwd.
Deze verklaring werd opgesteld door k_a_lf op donderdag 29 mei 2008 om 21:55 en werd in tussentijd reeds 3248 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.