Multidesk.be » Woordenboek » fail-over

fail-over
Trefwoorden: fail-over, high-availibility, cluster Fail-over clusters of high-availibility clusters zijn groepen van 2 of meer servers die vaak gebruikt worden bij o.a. databases, filesharing, webservers,... Bij fail-over clusters is er telkens maar 1 server effectief aan het werk, het nut van de andere server(s) is de taken van de actieve server overnemen als er hardwarefouten zouden optreden. De servers staan in verbinding met elkaar en sturen pakketjes (heartbeats) heen en weer om te controleren of de andere server het nog wel doet. Indien de inactieve server na een ingestelde tijd geen pakketjes meer terugkrijgt, zal die actief worden en de taken van de andere server overnemen.
Deze verklaring werd opgesteld door k_a_lf op donderdag 29 mei 2008 om 21:07 en werd in tussentijd reeds 2284 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.