Multidesk.be » Woordenboek » Cloaking

Cloaking
Trefwoorden: cloaking, SEO, search engine optimization, zoekmachine optimalisatie, zoekmachine Cloaking is een techniek die gebruikt wordt voor de zogenaamde SEO of search engine optimization (zoekmachine optimalisatie). Met SEO proberen webmasters meer bezoekers te lokken naar hun websites via zoekmachines.

Cloaking is één van de technieken die gebruikt wordt voor SEO. Tegenwoordig is cloaking echter verboden. Als de bots van Google cloaking tegenkomen op een website wordt deze meteen uit de index geschrapt. De website zal dan niet meer te vinden zijn.
Bij cloaking krijgt de zoekmachine andere inhoud te zien op een pagina dan een menselijke gebruiker. Die andere inhoud bevat veel tekst en trefwoorden zodat de site met veel zoekwoorden gevonden kan worden.
Het tonen van een andere inhoud kan gedaan worden door gebruik te maken van Javascript. Als javascript in de browser van de gebruiker ingeschakeld staat, bouwt deze een mooie website op met de goede inhoud. De meeste zoekmachines kunnen JavaScript niet lezen. Ze krijgen dan een andere inhoud te zien waarin vanalles staat om hoger in de zoekresultaten te komen.
Deze verklaring werd opgesteld door Simon op dinsdag 1 april 2008 om 16:06 en werd in tussentijd reeds 2044 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.