Multidesk.be » Woordenboek » MySQL

MySQL
Trefwoorden: database, dbms, opslag, storage, open source, sun microsystems MySQL is van oorsprong een veelgebruikte open source DBMS welke ontwikkeld werd door het Zweedse bedrijf MySQL AB. In 1995 werd de eerste versie van MySQL uitgebracht; toentertijd niets meer dan een alternatieve manier om informatie in mSQL tabellen te benaderen. Door de jaren heen stuwde onder meer de open source gemeenschap de ontwikkeling van de software vooruit, waardoor de software uitgroeide tot een volwaardige database met daarnaast verschillende tools om de database te benaderen en te beheren. Begin 2008 kondigde Sun Microsystems aan dat de onderneming MySQL AB zou overnemen voor een bedrag van om en bij de 1 miljard Amerikaanse dollar.

Omdat de database gratis beschikbaar is (GNU GPL), kent deze een grote mate van populariteit onder ontwikkelaars. In een PHP-omgeving wordt quasi altijd geopteerd om te werken in combinatie met een MySQL database omgeving. Ook bij ontwikkeling in Ruby on Rails is het gebruik van MySQL goed ingeburgerd.

Naast de gratis variant van het DBMS, kan voor de software ook een licentie aangeschaft worden voor commercieel gebruik.

Hoewel MySQL in het verleden meermaals het verwijt kreeg niet schaalbaar te zijn, werd het DBMS niettemin ingezet voor een aantal grote projecten en websites zoals bijvoorbeeld Wikipedia, Flickr of YouTube.

Een van de grootste voordelen van MySQL is dat het de ontwikkelaars toelaat om zelf te opteren welke storage engine gebruikt wordt en dit tot op niveau van de tabellen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 22 februari 2008 om 11:07 en werd in tussentijd reeds 2145 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.