Multidesk.be » Woordenboek » RFC

RFC
Trefwoorden: standaard, IETF, Internet, technologie, netwerk RFC staat voor Request For Comment (vraag voor bemerkingen) en is een document dat voorstellen bevat om wijzigingen door te voeren aan verschillende aspecten van het Internet. Iedereen kan via de Internet Society (ISOC) voorstellen indienen die vervolgens besproken kunnen worden. De zogenaamde RFC Editor geeft elke RFC een uniek kenmerk (nummer) zodat het later terug opvraagbaar is. Belangrijk om weten is dat de inhoud van een RFC nooit wijzigt. Indien er bepaalde toevoegingen en/of wijzigingen dienen te gebeuren, wordt er eenvoudigweg een nieuw RFC document ingediend.

Soms worden ook RFC's ingediend die nooit de bedoeling hebben om het tot standaard te schoppen; vaak gebeurt dit op 1 april overigens. Een voorbeeld van zulke RFC is RFC4042 d.d. 1 april 2005 over de implementatie van UTF-9 en UTF-18.

Eenmaal een RFC voldoende interessant is, kan het IETF het document overnemen om het vervolgens tot standaard te promoveren. Dit impliceert dat er RFC's over velerlei onderwerpen bestaan, gaande van SMTP over IPv6 tot SCSI. Een volledige lijst of specifieke RFC's kan je opvragen via de website van RFC Editor. Vanzelfsprekend vinden standaarden die voortvloeien uit bepaalde RFC's eveneens hun weg naar andere, minder publieke, netwerken.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 11 december 2007 om 18:10 en werd in tussentijd reeds 2074 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.