Multidesk.be » Woordenboek » extranet

extranet
Trefwoorden: netwerk, gegevensoverdracht, intranet, TCP/IP, beveiliging Een extranet is een deel van een bedrijfsnetwerk, ook wel intranet genoemd, dat opengesteld wordt voor een (selecte) groep individuen en/of organisaties. Vaak wordt een extranet gebruikt om communicatie tussen leverancier en klant mogelijk te maken, zonder dat er grote omwegen (en dus kosten) gemaakt moeten worden. De klant stelt een deel van zijn bedrijfsnetwerk open (het extranet) zodat de leverancier zich hier rechtstreeks bij kan aanmelden.

Een extranet bestaat dus vaak puur op papier en gebruikt per definitie geen andere technologie dan bijvoorbeeld het intranet of het Internet. Vaak worden er echter wel extra middelen ingezet om de toegang van externen tot het bedrijfsnetwerk te beperken en/of meer secuur te laten verlopen. Die extra middelen kunnen, onder andere, bestaan uit zaken als een firewall of encryptie van het verkeer tussen de klant en het bedrijfsnetwerk.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 11 december 2007 om 17:47 en werd in tussentijd reeds 2055 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.