Multidesk.be » Woordenboek » hotplugging

hotplugging
Trefwoorden: apparaat, randapparaat, USB, Windows, besturingssysteem Hotplugging is een technologie die toelaat om apparaten toe te voegen aan en te verwijderen uit een computer, zonder dat deze hiervoor opnieuw opgestart dient te worden (op voorwaarde dat de nodige software reeds aanwezig is op het systeem) of dat het apparaat beschadigd wordt. Het veruit bekendste voorbeeld van deze technologie is USB waarmee op een zeer snelle en efficiŽnte manier apparaten als fototoestellen, printers, muizen en toetsenborden kunnen verbonden worden.

Om hotplugging mogelijk te maken, moeten zowel het apparaat dat verbonden wordt als het apparaat dat de toegang verleent hotplugging ondersteunen. Ook het besturingssysteem dient ervoor te zorgen dat de apparaten correct toegevoegd en verwijderd kunnen worden. Zo dient er nauwlettend in de gaten te worden gehouden wie op welk apparaat gegevens probeert te lezen en/of te schrijven. Vroeger werd hotplugging vaak gerealiseerd door de gebruiker de computer toch opnieuw te laten opstarten, omdat deze procedure simpelweg eenvoudiger (en dus toendertijd een pak goedkoper) was. Vanzelfsprekend is dit niet echt de bedoeling van hotplugging; tegenwoordig bestaan er echter ook toepassingen waarbij het uitschakelen van het apparaat dat wordt aangesloten voldoende garanties geeft op een veilig verwijderproces. Microsoft's Windows heeft eveneens al enige tijd de mogelijkheid om apparaten veilig te verwijderen (zonder gegevensverlies).
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 12 november 2007 om 19:16 en werd in tussentijd reeds 2112 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.