Multidesk.be » Woordenboek » SEO

SEO
Trefwoorden: website, SERP, zoekrobot, zoekresultaat, Google, HTML, zoekterm, optimalisatie, SEO Het drie letters tellende afkorting SEO staat voluit voor Search Engine Optimization. SEO is een techniek waarbij men probeert om een website zo te optimaliseren dat deze bovenaan de lijsten met zoekresultaten opgesteld door zoekrobots (als bijvoorbeeld Google) komt te staan. SEO berust doorgaans op enkele eenvoudige basisprincipes als bijvoorbeeld het semantisch correct opstellen van websites of het laten doorlinken van de website in kwestie vanaf andere websites. In principe komt het erop neer dat een website, of liever de informatie op die website, voor een zoekrobot eenvoudig bereikbaar moet zijn.

Aangezien het grote publiek de algoritmes die de zoekrobots gebruiken niet kent, is SEO in kleine mate tevens gokwerk. In principe weet je in sommige gevallen niet of de wijzigingen die je wil doorvoeren aan je website een positief effect zullen hebben op je plaats in de SERP's.

Sommige personen en instanties proberen gebruik te maken van fouten in de algoritmes. Door deze fouten uit te buiten, kan een bepaalde website hoog in de SERP's komen te staan of kan een concurrent uit de SERP's gekegeld worden. Het spreekt voor zich dat deze vorm van aanpassingen (ook wel gekend als Black Hat SEO) vaak door de firma's achter de zoekrobots worden tegengewerkt, zodra ze ontdekt worden. Op deze manier hopen de zoekmachines de bezoekers die trefwoorden ingeven een duidelijke en nauwkeurige lijst voor te schotelen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 24 oktober 2007 om 18:57 en werd in tussentijd reeds 1973 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.