Multidesk.be » Woordenboek » SERP

SERP
Trefwoorden: zoekrobot, zoekresultaat, Google, zoekterm, optimalisatie, SEO De term SERP wordt vaak gebruikt in onderwerpen die gaan over optimalisatie van websites met het doel de website hoger te doen eindigen in de pagina's met zoekresultaten (SEO) die gegenereerd worden door bepaalde zoekrobots (bijvoorbeeld Google). SERP kan dus geplaatst worden in de context van het zoeken naar informatie en betekent Search Engine Result Page; vrij vertaald in het Nederlands is dat Zoekmachine resultaat pagina. De SERP's zijn de pagina's die je als bezoeker voorgeschoteld krijgt wanneer je een bepaalde zoekactie uitvoert bij een zoekrobot.

Vanzelfsprekend heeft een website bovenaan de eerste pagina met resultaten meer kans om bezocht te worden dan een onderaan de zesde pagina.

Waar vroeger de SERP's enkel resultaten naar websites bevatten, komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat ook andere (al dan niet relevante) inhoud zoals video's, afbeeldingen, aanbiedingen en reclameboodschappen opgenomen worden in de SERP's.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 24 oktober 2007 om 18:41 en werd in tussentijd reeds 1795 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.