Multidesk.be » Woordenboek » framework

framework
Trefwoorden: uitbreiding, generalisatie, bibliotheek Een framework wordt vaak gebruikt bij het programmeren van applicaties en neemt in feite een belangrijke rol in, wanneer het wordt gebruikt. Een framework wordt ontwikkeld om een aantal zaken, meestal vaak voorkomend, op een generieke manier makkelijk toegankelijk te maken. Een framework neemt de nood om die zaken telkens opnieuw te moeten typen weg door een eigen, doorgaans eenvoudigere, implementatie aan te bieden.

Een framework kan echter ook bepaalde conventies vastleggen over hoe componenten ontwikkeld dienen te worden binnen een bepaald framework. Daarnaast is het mogelijk dat een framework een aantal bibliotheken bevat met veel gebruikte (of nuttige) functies.

Tegenwoordig is het gebruik van frameworks zeer sterk ingeburgerd en gebeurt het meer dan eens dat frameworks op bestaande frameworks geschreven worden.

Een aantal voorbeelden van frameworks zijn:

Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 10 oktober 2007 om 17:11 en werd in tussentijd reeds 2086 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.