Multidesk.be » Woordenboek » virtualisatie

virtualisatie
Trefwoorden: RAM, formatteren, dual boot Het principe van virtualisatie is heel eenvoudig: door middel van een programma dat zich gedraagt als een tweede fysieke computer kan je een tweede (of derde of vierde of...) besturingssyteem installeren op eenzelfde pc en dat tweede besturingssyteem als het ware in je andere besturingssysteem draaien, net zoals een programma (niet zoals bij dual boot dus).

Dit heeft verschillende toepassingen en voordelen zoals bijvoorbeeld dat je kan experimenteren met software en besturingssystemen zonder de kans te lopen om je computer te gaan moeten formatteren... Een nadeel is wel dat het vrij veel van je computer vraagt omdat je CPU en RAM-geheugen en andere systeembronnen in feite in twee (of meer naargelang de configuratie) worden gesplitst en verdeeld over de draaiende besturingssystemen.

Enkele voorbeelden van software om "Virtual Machines" te maken zijn: VMware en VirtualBox. Er zijn nog andere (onder andere betalende) versies, maar dit zijn bij mijn weten de meest gebruikte en tevens diegene die ik gebruik en gebruikte :-).
Deze verklaring werd opgesteld door k_a_lf op dinsdag 9 oktober 2007 om 21:48 en werd in tussentijd reeds 2060 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.