Multidesk.be » Woordenboek » w00t

w00t
Trefwoorden: chattaal W00t is een uitdrukking die doorgaans in chattaal gebruikt wordt. De vier karakters tellende term wordt gebruikt om een gevoel van blijdschap aan te duiden, hoewel het niet helemaal duidelijk is waar de oorsprong van het woord net ligt. De term zou afstammen van het woord root dat vaak de naam van de administrator op velerlei systemen is. Indien iemand een systeem kraakt, heeft hij vaak zogenaamde root toegang. Na het succesvol kraken van een systeem, gebruikten sommige crackers de term woot om het succes van hun actie aan te geven. W00t wordt soms ook geformuleerd als woot (de cijfers nul worden vervangen door de letters o), sterk gelijkend op de schrijfwijze van respectievelijk l33t en leet.

Merriam-Webster riep eind 2007 de term overigens uit tot woord van het jaar.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 9 oktober 2007 om 21:14 en werd in tussentijd reeds 1720 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.