Multidesk.be » Woordenboek » QEMM

QEMM
Trefwoorden: geheugen, DOS, 386, 80386, Quarterdeck, QRAM QEMM staat voor Quarterdeck Expanded Memory Manager en is software die ontwikkeld werd door Quarterdeck voor het beheren van het geheugen in (Microsoft) DOS, vergelijkbaar met (maar uitgebreider dan) Microsoft's eigen EMM386.EXE. Initieel noemde het programma QEMM-386, naar de Intel 80386-architectuur. Voor de Intel 80286 was er eveneens een versie van het programma beschikbaar onder de naam QRAM. Met het introduceren van de Pentium-processor reeks, besloot Quarterdeck tevens een naamswijziging door te voeren, waardoor men uitkwam bij QEMM. Wanneer Microsoft Windows introduceerde werden geheugenmanagers als QEMM overbodig, aangezien DOS standaard geen gegevens van en naar bepaalde delen in het RAM kan schrijven. Windows heeft echter zijn eigen geheugenmanagement voorzieningen en als gevolgd daarvan, waren programma's als QEMM niet echt meer nodig. Toch bleef Quarterdeck QEMM nog doorontwikkelen voor latere versies van Windows zoals Windows 98 en zelfs Windows Me.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 27 september 2007 om 18:02 en werd in tussentijd reeds 1458 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.