Multidesk.be » Woordenboek » query string

query string
Trefwoorden: Internet, netwerken, URL, informatie, formulier, GET Een query string wordt gebruikt bij de adressering van bijvoorbeeld netwerkobjecten en maakt daar deel uit van een URL. Een query string wordt bijvoorbeeld gebruikt om parameters aan een bepaalde pagina mee te geven. Een bekend voorbeeld hiervan is het adres dat je ziet wanneer je iets intypt in een zoekmachine als Google. In het adres zie je de domeinnaam zelf (www.google.be) gevolgd door een vraagteken en een aantal tekens. De karakters achter dit vraagteken zijn gekend als de query string.

Query strings worden doorgaans gebruikt om informatie die een gebruiker ingeeft door te geven aan achterliggende systemen. Bij Google wordt de ingegeven zoekterm bijvoorbeeld gebruikt om na te gaan of er in Google's database ergens relevante webpagina's aanwezig zijn. Hoe dat verwerken (opzoeken in dit geval) gebeurt, is niet gekend. Het enige waar de gebruiker rekening mee hoeft te houden, is welke parameters (in dat geval de zoekterm of zoektermen) er worden doorgegeven.

Query strings worden enkel gegenereerd wanneer formulieren verzonden worden via de GET-methode. Wanneer een formuliet de POST-methode gebruikt, wordt de informatie op dezelfde manier verzonden en geŽncrypteerd, maar zijn de doorgegeven parameters niet zichtbaar als query string (ofwel: in de URL). Verschillende parameters worden standaard gescheiden door een ampersand.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 21 september 2007 om 10:15 en werd in tussentijd reeds 1322 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.