Multidesk.be » Woordenboek » Samba

Samba
Trefwoorden: SMB, Samba, Linux, GNU, Windows, Protocol, Microsoft Samba (niet verwarren met de muzieksoort) is een populair programma dat vaak bij Linux distributies worden meegegeven.
Dit programma is in staat om een communicatie tot stand te brengen (zeg maar gewoon bestanden delen over een netwerk) met Microsoft Windows via het netwerkprotocol SMB.

Het SMB (Server Message Block) protocol is het protocol dat Microsoft gebruikt om tussen Windows computers bestanden te delen. Helaas is dit protocol niet vrijgegeven (gesloten bron) waardoor het Samba team gebruik moest maken van Reverse engineering voor het 'ontcijferen' van het protocol en dit zonder patenten te schenden van Microsoft.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op woensdag 12 september 2007 om 23:34 en werd in tussentijd reeds 1271 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.