Multidesk.be » Woordenboek » IETF

IETF
Trefwoorden: Internet, standaard, procedure, W3C Het IETF (voluit Internet Engineering Task Force) is een organisatie die onderzoek doet naar standaarden bij netwerken (bijvoorbeeld het Internet) en deze vervolgens verder ontwikkelt alsook promoot. De organisatie heeft een open structuur en geen vaste werknemers (iedereen is vrijwilliger); hoewel het voorvalt dat bedrijven vrijwilligers van of posities in het bedrijf sponsoren. Daarnaast werkt ze zeer nauw samen met zowel het W3C als het ISO.

Het IETF is onderverdeeld in verschillende werkgroepen die elk een specifiek deel behandelen (zowel onderzoeken als ontwikkelen). Het is de bedoeling dat zulke werkgroep slechts tijdelijk bestaat, tot het werk op dat onderdeel voltooid is. De vrijwilligers in een bepaalde werkgroep overleggen bijvoorbeeld via mailing lists of komen samen bij meetings. De eerste meeting dateert uit 16 januari 1986 toen 21 onderzoekers van de Amerikaanse overheid samenkwamen. Tegenwoordig zijn op de bijeenkomsten veel meer personen aanwezig (enkele honderd- tot duizendtallen). Daarnaast heeft de organisatie zich in haar bestaan meer en meer losgemaakt van de Amerikaanse overheid om zo een onafhankelijk bestaan te gaan leiden.

Beslissingen in de werkgroepen worden genomen op basis van consensussen; hierdoor kan er een aanzienlijke tijd verstrijken alvorens een bepaald voorstel effectief als standaard aanvaard wordt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 12 september 2007 om 16:51 en werd in tussentijd reeds 1380 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.