Multidesk.be » Woordenboek » signed datatype

signed datatype
Trefwoorden: programmeren, datatype, numeriek Een signed datatype is een term die gebruikt wordt bij programmeren en terugslaat op een speciaal datatype. Een signed datatype is een numeriek type (bijvoorbeeld een Integer) dat zowel een positieve als een negatieve waarde of een nulwaarde kan bevatten. Hiermee is de reden waarom het type signed is (voorzien is van een teken) meteen gekend; het teken (plus of min) laat de gebruiker weten of het om een negatieve dan wel een postieve (of nul-) waarde van het getal gaat. Doorgaans worden deze getallen (negatieve als positieve) op dezelfde manier opgeslagen en wordt er 1 bit (de zogenaamde most significant bit) gebruikt om aan te geven of het getal positief (waarde van bijvoorbeeld 0) of negatief (waarde van bijvoorbeeld 1) is. Het tegenovergestelde van een signed datatype is een unsigned datatype.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op maandag 10 september 2007 om 10:44 en werd in tussentijd reeds 1247 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.