Multidesk.be » Woordenboek » bit bucket

bit bucket
Trefwoorden: unix, linux, DOS, netwerken, discarding De term bit bucket slaat terug op een plaats waar computersystemen informatie kunnen naar toe schrijven die daarna verloren mag gaan; een soort van afvalcontainer dus. In principe kan je informatie die naar de bit bucket verdwijnt vergelijken met bijvoorbeeld het verwijderen van een bestand. Eenmaal je dat doet, wordt die informatie ook behandeld als "niet langer nuttig".

Voorbeelden van gebruik van de bit bucket zijn /dev/null in Unix-systemen of de plaats waar apparaten als routers pakketten naar kunnen sturen die niet verder afgehandeld moeten/kunnen worden.

/dev/null is een gekende plaats bij veel Linux-gebruikers en wordt vaak gebruikt om informatie naar toe te dumpen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld een script uitvoert, maar niet ge´nteresseerd bent in de debug informatie die dit script genereert. Bijvoorbeeld:
CODE
  1. script > /dev/null


Vaak zie je bij /dev/null ook de melding 2>&1, bijvoorbeeld:
CODE
  1. script > /dev/null 2>&1


Om te begrijpen wat 2>&1 net veroorzaakt, moet je eerst weten waarvoor de cijfers 2 en 1 net staan. Wat je uit het stuk code al kan afleiden, is dat er iets gedumpt wordt van 2 in 1 aangezien er een groter-dan teken te zien is.

In veel systemen heb je 3 vormen van input en output voor een programma. De eerste is de zogenaamde standard input, ook wel gekend als STDIN. Deze input wordt meestal gegenereerd door bijvoorbeeld een toetsenbord. Daarnaast heb je de standard output, ook wel gekend als STDOUT. Standard output is het tegenovergestelde van standard input en kan berichten schrijven naar bijvoorbeeld een scherm van de gebruiker. Tot slot heb je nog standard error, ook gekend als STDERR. Standard error functioneert grotendeels hetzelfde als standard out, met dat verschil dat standard error gebruik wordt om foutberichten naar toe te sturen.

STDIN, STDOUT en STDERR zijn in Linux-systemen ook gekend onder respectievelijk de codes 0, 1 en 2. De betekenis van 2>&1 zou nu al een stuk duidelijker moeten zijn; de informatie in STDERR (nummer 2) wordt doorgevoerd naar STDOUT (nummer 1). Hierdoor komen alle berichten toe in de standard output, maar aangezien alle informatie uit de standard output naar de bit bucket wordt gestuurd, worden zowel gewone berichten als foutmeldingen niet verder afgehandeld.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 9 augustus 2007 om 12:31 en werd in tussentijd reeds 1402 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.