Multidesk.be » Woordenboek » Xenix

Xenix
Trefwoorden: Xenix, Apple, Unix, Windows, Microsoft, SCO Xenix is een besturingssysteem uit de jaren 80. Het is geschreven door Microsoft en was eigenlijk een van de eerste besturingssystemen die Microsoft ontwikkelde.
Xenix kwam uit voor Windows 3.1 en moest een kleine weerstand bieden tegen het toen zeer sterke Apple.

Onder de moterkap van Xenix zit Unix. Het draaide op (o.a.) een Apple Lise en was een alternatief voor Apple's besturingssysteem. Echter met de komst van Windows 3.1 was het gedaan voor de dominante Apple en eveneens voor Xenix. Het werd overgenomen door SCO en kreeg een andere naam (SCO UNIX).

Een van de redenen dat Apple van het voorblad verdween, was de komst van de immens populaire tekstverwerker Word (en ook het spreadsheed programma Excel) en het begin van het Internet. De functionaliteit voor al dit zat in Windows 3.1, hetgene dat ervoor zorgde dat Microsoft aan de top kwam.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op zaterdag 9 juni 2007 om 17:40 en werd in tussentijd reeds 1307 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.