Multidesk.be » Woordenboek » ReCaptcha

ReCaptcha
Trefwoorden: ReCaptcha, OCR, Spam, Google Book search, Bibliotheek, Boeken, Universiteit ReCaptcha is eigenlijk hetzelfde als CAPTCHA met een klein verschil.
Het concept is simpel, ipv 1 afbeelding krijgt de gebruiker 2 CAPTCHA afbeeldingen te zien. Eentje ervan komt uit de 'normale' CAPTCHA test en eentje uit een boek.

Lijkt vreemd, maar wat is de reden?
De reden is simpel, men is volop boeken te digitaliseren. Echter een OCR programma (een programma dat teksten leest en omtovert tot wijzigbare tekst voor een computer) kan nogal eens fouten maken en iemand moet die fouten bekijken en zelf zeggen wat het juiste is.
Dit duurt wel enorm lang, vandaar ReCaptcha ;) De ene afbeelding is dus om te zien of het echt een mens is en de andere is om hunzelf te helpen met het inlezen van boeken. Zo moeten zijn minder tijd steken in het inhuren van mensen die de fouten van het OCR programma opsporen.

Nu is er wel 1 probleem, bij de gewone captcha afbeelding is er een oplossing, voor de andere niet. Men zal dus meerdere malen de captcha afbeelding die uit een boek komt voorleggen aan verschillende gebruikers. De antwoorden in een databank zetten en als 90% zegt dat de oplossing voor die captcha "Hallo" is, dan zal dit zo zijn.

Als je site dus vol met SPAM zit en jezelf de moeite wilt besparen om een CAPTCHA test in te bouwen, dan kan je gratis gebruik maken van Get reCAPTCHA.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op woensdag 30 mei 2007 om 15:58 en werd in tussentijd reeds 1238 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.