Multidesk.be » Woordenboek » registry-lock

registry-lock
Trefwoorden: DNS, WHOIS, registrar, registry, domeinnaam De term registry-lock is in grote lijnen hetzelfde als registrar-lock. Net zoals bij registrar-lock, is een domein dat de status registry-lock heeft beschermd tegen verwijdering en wijziging (bijvoorbeeld transfer naar een andere persoon/organisatie). Net als bij de registrar-lock-status, kan de domeinnaam echter wel verlengd worden.

Het verschil tussen registry-lock en registrar-lock zit in de instantie wie de lock instelt. Bij registrar-lock is het de organisatie de de domeinnaam aan een eindgebruiker verkoopt die de beveiliging instelt. Bij registry-lock is het de overkoepelende organisatie die de beveiliging tegen verwijdering/wijziging instelt. De registrar, noch de registrant kan een registry-lock zelf verwijderen.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 16 februari 2007 om 09:06 en werd in tussentijd reeds 1261 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.