Multidesk.be » Woordenboek » registrar-lock

registrar-lock
Trefwoorden: DNS, WHOIS, registrar, domeinnaam De term registrar-lock slaat terug op de status van een domeinnaam. Wanneer een domeinnaam met als TLD .com, .net of .org de status registrar-lock heeft, betekent dit dat de registrar de domeinnaam heeft beveiligd tegen verwijderen/aanpassen. Indien iemand de gegevens, die bij de domeinnaam horen, wenst aan te passen, moet die persoon er eerst voor zorgen dat de status op active komt te staan. Op deze manier kunnen de gegevens gewijzigd worden en kan de domeinnaam verwijderd of verhandeld worden.

Enkel de registrar die de domeinnaam registreerde kan de registrar-lock opheffen. Indien je een domeinnaam (met registrar-lock) dus wil verhuizen naar een andere registrar, moet je er eerst voor zorgen dat de huidige registrar de registrar-lock verwijdert. De verwijderen van de registrar-lock, brengt geen extra kosten mee voor de registrar; deze kan echter wel op zijn beurt een administratieve kost aanrekenen aan de klant die de verwijdering vraagt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zaterdag 10 februari 2007 om 12:20 en werd in tussentijd reeds 1249 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.