Multidesk.be » Woordenboek » webforwarding

webforwarding
Trefwoorden: Internet, redirect, forward, website, adres Webforwarding betekent niets meer dan het doorsturen van de bezoekers van website A naar website B. Een webforward is dus een adres (URL) dat bezoekers naar een ander adres doorverwijst.

In de praktijk kan dit bijvoorbeeld voorkomen bij een bedrijf dat van naam is veranderd. Het oude webadres, dat de oude bedrijfsnaam bevatte, kan dan zo worden aangepast dat het de bezoekers doorstuurt naar een adres dat de nieuwe bedrijfsnaam bevat. Op deze manier wordt geen bezoeker een standaard foutmelding dat de pagina niet gevonden kon worden gepresenteerd.

Een ander voorbeeld is dat waar u een domeinaam, bijvoorbeeld example.com, aanschaft en deze laat doorlinken naar de (al dan niet gratis) webruimte van uw provider. De webruimte van de provider is meestal slechts te bereiken via een lang of moeilijk te onthouden adres. Door naar dat adres een webforwarding in te stellen, kunnen bezoekers de website sneller en eenvoudiger raadplegen.

Meestal dient voor de webforwarding een vast bedrag per jaar te betalen, als een vorm van huur voor de domeinnaam en de geleverde doorverwijsdiensten (hiervoor moet ook apparatuur aangeschaft en onderhouden worden). Er zijn echter verschillende bedrijven die u gratis een subdomein aanbieden, waarmee u uw website vlotter bereikbaar kan maken. De domeinnaam waarmee de doorverwijzing gebeurt, is in dat geval niet van uzelf; u bezit de rechten hierop niet, waardoor het voor commerciŽle instanties niet echt vaak gebruikt wordt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 8 februari 2007 om 16:10 en werd in tussentijd reeds 1103 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.