Multidesk.be » Woordenboek » AUP

AUP
Trefwoorden: overeenkomst, gebruik, regels, dienstverlening, netwerk Het acroniem AUP staat voor Acceptable Use Policy/Acceptable Usage Policy of Algemene Voorwaarden in het Nederlands. De AUP is niets meer dan een opsomming van de verschillende voorwaarden waaraan de partijen in het kader van een overeenkomst dienen te voldoen.

In een AUP staat doorgaans expliciet vermeld wat wel en wat niet toegelaten is, bijvoorbeeld op een bepaald computersysteem. Vaak dient een gebruiker akkoord te gaan met de condities die in een AUP gesteld worden, alvorens de gebruiker van een bepaalde dienst kan gebruik maken. Voorbeelden van situaties waar een AUP gehanteerd kan worden, zijn scholen waar leerlingen gebruik kunnen maken van het schoolnetwerk, providers die hun klanten toegang tot het Internet verschaffen of bedrijven waarbij werknemers akkoord dienen te gaan met de AUP bij indiensttreding.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 8 februari 2007 om 15:42 en werd in tussentijd reeds 1141 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.