Multidesk.be » Woordenboek » DRM

DRM
Trefwoorden: DRM DRM (Digital Rights Management) is een techniek voor het beheer van digitale rechten van makers of uitgevers van bijvoorbeeld muziek, afbeeldingen, teksten,... Met DRM kan aangegeven worden welke handelingen met hun werk toegestaan zijn zonder toestemming te krijgen (zoals bijvoorbeeld een aantal prints of kopieŽn toestaan, of bepalen dat een muziekstuk gratis vijftig keer beluisterd kan worden) Een belangrijk punt van kritiek is dat de rechthebbenden, middels de toepassing van beveilingstechnieken die gekoppeld zijn aan DRM, de wettelijke rechten van gebruikers zou kunnen inperken en dat de gebruiker vaak niet eens weet heeft van de hem opgelegde beperkingen...
Deze verklaring werd opgesteld door k_a_lf op zaterdag 27 januari 2007 om 18:55 en werd in tussentijd reeds 1070 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.