Multidesk.be » Woordenboek » XQuery

XQuery
Trefwoorden: XML, SQL, query, standaard XQuery is een technologie waarmee gegevens in XML-documenten gezocht kunnen worden op een gelijkaardige manier waarmee via SQL in relationele databases gezocht kan worden.

XQuery is een standaard van het W3C en maakt gebruik va XPath om bepaalde delen uit een XML-document te doorzoeken. Daarbovenop maakt XQuery gebruik van FLWOR (FOR, LET, WHERE, ORDER BY en RETURN)-expressies om meerdere gegevens in een keer te doorzoeken (vergelijkbaar met een join bij SQL). Het voordeel van XQuery is dat het resultaat van de uitgevoerde query eveneens een XML-document is.

Een van de zaken die echter niet teruggevonden worden in XQuery 1.0-specificatie, is de mogelijkheid om een UPDATE uit te voeren op bestaande gegevens. Deze functionaliteit wordt echter wel voorzien om opgenomen te worden in latere versies van de specificatie.

Positief aan de XQuery-specificatie is dat de functionaliteit die reeds teruggevonden kan worden in XQL ook in XQuery gebruikt kan worden.

Op 23 januari 2007 werd XQuery officieel een door het W3C aanbevolen specificatie.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op donderdag 25 januari 2007 om 15:33 en werd in tussentijd reeds 1024 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.