Multidesk.be » Woordenboek » Command Line Interface (CLI)

Command Line Interface (CLI)
Trefwoorden: DOS, CMD, Command, Bash, Linux, Windows, Putty, CLI, Command Line Interface Command Line Inteface (kort: CLI) is een manier om computers te beheren via commando regels. Vaak gebruikt men deze manier omdat het niet veel bandbreedte gebruikt en omdat het zeer efficiënt is.
Enkele vormen van CLI is het gewone DOS (de CMD in Windows) en Bash (of Putty voor op afstand) voor linux. Onlangs is er echter eentje bij gekomen in het lijstje voor Windows, nl Windows PowerShell. Deze CLI is gemaakt om Windows XP, 2003, Vista (en het latere Longhorn Server) PC's simpel te beheren en zou een beetje de vervanging moeten zijn van het oude CMD.

Wil je weten hoe het eruit ziet, typ dan in Start -> uitvoeren : CMD in. Dit is een CLI.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op dinsdag 9 januari 2007 om 17:36 en werd in tussentijd reeds 2266 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door k_a_lf op dinsdag 9 oktober 2007 om 21:14:27.
k_a_lf's avatar
Multiviteit: 2650
INFØMAN
k_a_lf says BWAAAAAP!
In Linux is een basiskennis van CLI altijd mooi meegenomen want met de CLI alleen al kan je in Linux vrij veel doen. Veel Linux machines(vooral voor servers) draaien enkel met een CLI. Er bestaan vele varianten van CLI\'s en ook Microsoft Windows heeft een basis CLI command.com (beter gekend als cmd) maar de mogelijkheden zijn niet zo uitgebreid en de commands verschillen soms veel tegenover in Linux.
Er zijn heel wat mensen, die veel weten en weinig begrijpen.
  • Pagina
  • 1 van 1