Multidesk.be » Woordenboek » DIP Switch

DIP Switch
Trefwoorden: moederbord, schakelaar, jumper Een DIP switch (Dual inline package switch) is een soort van schakelaar die teruggevonden kan worden op elektronische componenten, zoals moederborden. Een DIP switch is meestal 1 verbinding tussen twee metalen contactpunten. Wanneer meerdere DIP switches naast elkaar worden geplaats en deze uit 1 blok bestaan, wordt soms naar het geheel eveneens gerefeerd als een DIP switch. Het voordeel van een DIP switch is dat je enkel een schakelaar hoeft om te zetten om een verbinding te openen dan wel te sluiten, net zoals bij een lichtschakelaar. Een DIP switch is doorgaans te herkennen aan de lichtblauwe of rode kleur. De knopjes van de schakelaars hebben doorgaans een witte kleur.

Een goedkoop alternatief voor een DIP switch is een jumper.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 5 januari 2007 om 18:59 en werd in tussentijd reeds 1576 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.