Multidesk.be » Woordenboek » SED

SED
Trefwoorden: beeldscherm, LCD, CRT SED staat voor surface-conduction electron-emitter display en is een technologie voor het weergeven van beelden op een plat scherm. SED is de gedoodverfde opvolger van de LCD-technologie.

SED werkt min of meer op dezelfde manier als klassieke CRT-beeldschermen, met dat verschil dat bij SED elke pixel over een eigen CRT beschikt, waar dat een CRT-beeldscherm de beschikking heeft over 1 tube voor het hele scherm. Het voordeel hier van is dat SED de voordelen van LCD en CRT combineert. Zo hebben SED's een heel hoge contrastratio (100 000:1), een zeer snelle reactietijd (1 ms) en passen ze in een heel compacte behuizing, terwijl de kijkhoek toch zeer groot blijft. Dat laatste was een van de nadelen van veel moderne LCD's. De schermen verbruiken over het algemeen ook minder energie dan LCD's.

Een vergelijkbare technologie is FED, welke meerdere CRT's per beeldpunt gebruikt. Het voordeel hiervan is dat FED doorgaans geen fenomeen als dode pixels kent, zelfs als 1/5 van alle beeldpunten stuk gaat. De technologie is echter nooit in massaproductie gegaan.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 3 januari 2007 om 15:50 en werd in tussentijd reeds 982 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.