Multidesk.be » Woordenboek » LGA

LGA
Trefwoorden: processor, bevestiging, connectie, moederbord LGA staat voor Land Grid Array en is een term die gebruikt wordt bij processor-sockets. De LGA is de opvolger van de PGA en heeft hetzelfde doel: het contact verzorgen tussen een processor en het moederbord, zodat er gegevensoverdracht kan plaatsvinden.

Het grote verschil tussen LGA en PGA is dat PGA werkt met pinnetjes, terwijl LGA werkt met contactpunten. Het voordeel hiervan is dat pinnetjes minder vaak afgebroken of omgebogen kunnen worden, daar ze niet meer geplugd hoeven te worden in smalle gaatjes. Belangrijker is echter dat er meer contactpunten kunnen worden gecreŽerd, waardoor er mer gegevens kunnen worden uitgewisseld en dat LGA-voetjes eenvoudiger (en goedkoper) te produceren zijn dan PGA-voetjes.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op woensdag 3 januari 2007 om 14:41 en werd in tussentijd reeds 1128 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.