Multidesk.be » Woordenboek » FUP

FUP
Trefwoorden: FUP, overeenkomst FUP is een veelgebruikte afkorting voor Fair Use Policy. Een FUP is een overeenkomst die wordt afgesloten tussen een aanbieder en een afnemer van een bepaalde dienst. In de overeenkomst belooft de aanbieder aan de afnemer een dienst te bieden, zolang de afnemer deze dienst niet overmatig gebruikt.

Een voorbeeld hiervan is de hoeveelheid dataverkeer bij een Internet service provider. Deze kan ervoor opteren om het dataverkeer volgens het Fair Use-principe toe te wijzen. Hierbij mag een abonnee binnen een bepaalde periode zoveel verkeer genereren als hij/zij wil, zolang dit binnen de aanneembare grenzen blijft.

FUP's worden vaak als onbetrouwbaar gezien, daar het vaak niet mogelijk is te bepalen wat net fair use (normaal gebruik) is. FUP heeft echter ook een positieve kant in dit verhaal. Het laat de abonnee toe om op bepaalde momenten meer verkeer te genereren, dan bij een provider die een vaste limiet instelt, zolang de abonnee dit niet te vaak doet.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op dinsdag 2 januari 2007 om 21:31 en werd in tussentijd reeds 1337 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.