Multidesk.be » Woordenboek » Domaincontroller

Domaincontroller
Trefwoorden: Domain, Domein, Domaincontroller Domaincontroller (meestal op zijn Engels uitgesproken; Nl: domeincontroller) is meestal een server die instaat voor al het inloggebeuren van een computerpark.
Al deze computers moeten in een domein staan, anders ben je niet echt veel met een domaincontroller alleen.

De domaincontroller zal meestal instaan voor het bewaren van de wachtwoorden, bewaren van bestanden, bepalen van gebruikersrechten, ...
Dit is natuurlijk een hele klus, meestal zal dit dan ook verspreid worden onder meerdere servers bij grote netwerken.

De wellicht bekendste vorm van Domaincontrollers is de Active Directory die standaard in Windows NT/2000/2003 server zit. Andere varianten zoals Novell Zenworks zijn er natuurlijk ook.
Voordat Windows NT uit kwam moest een domein beheerd worden via een gespecialiseerde databank. Een Active Directory (en varianten) is echter veel beter geoptimaliseerd en heeft veel meer mogelijkheden.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op dinsdag 19 december 2006 om 13:47 en werd in tussentijd reeds 1140 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.