Multidesk.be » Woordenboek » CSS

CSS
Trefwoorden: Client Side Scripting, JavaScript, Server Side Scripting, Webbrowser CSS staat voor Client Side Scripting en is het tegenovergestelde aan Server Side Scripting. Met Client Side Scripting kan je dynamische webpagina's maken waarbij de client PC (de surfer) de code krijgt toegestuurd. Hierdoor zal de server minder belast worden aangezien de hij het enkel moet uploaden en niet uitvoeren. De Client zal echter wel een klein belasting hebben omdat hij die code zal moeten uitvoeren.

Het grote nadeel aan deze techniek is dat er vele verschillende browsers zijn en uit sommige veiligheidsoverwegingen zal Client Side Scripting uitgeschakeld staan. Hierdoor zal de boodschap slecht overkomen bij de surfer.

Het gevaar hier is dat geen enkele browser volledig bugvrij kan zijn en is het soms wel mogelijk om kwaadaardige code door te sturen via Client Side Scripting.

Een zeer bekende vorm van Client Side Scripting is JavaScript.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op woensdag 29 november 2006 om 21:40 en werd in tussentijd reeds 1731 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Suriv op donderdag 30 november 2006 om 21:58:36.
Suriv's avatar
Multiviteit: 7607
Moderator
Naast Client Side Scripting betekent het ook Cascading Style Sheet, zoals hier te lezen valt.
Bericht geplaatst door xander op maandag 25 december 2006 om 15:01:22.
xander's avatar
Multiviteit: 263
CSS kan ook counter strike source betekeneu!
  • Pagina
  • 1 van 1