Multidesk.be » Woordenboek » ASP.net

ASP.net
Trefwoorden: ASP.net, IIS, server, Website, Dynamische website, ASPX ASP.net is een door Microsoft ontwikkelde manier om dynamische websites te bouwen. De kleine variant van ASP.net is ASP en beide zijn Server Side Scripting talen. Dit betekend dat ze zullen uitgevoerd worden op de server en nadien zal de HTML code (en eventuele extra's zoals JavaScript,...) mee verzonden worden naar de surfer.
De surfer kan enkel door 1 ding weten dat hij op een ASP.net pagina zit en dat is door de extensie van de pagina te bekijken. Deze is ASPX.

ASP.net maakt gebruik van het .NET framework dat op praktisch elke Windows computer ge´nstalleerd is (de surfer heeft dit niet nodig). Het voordeel van ASP.net is dat het veel krachtiger is als ASP en dat je in een zekere zin mag kiezen welke taal je erin verwerkt.
Basis zal ASP.net werken met C# maar je kan dit veranderen naar VB of enkele andere als je dit wenst.
Het nadeel is dat je een IIS nodig hebt voordat ASP.net zal werken (liefst op een Windows Server versie).
Ook beweren vele mensen dat het iets trager is als zijn ware rivaal PHP omdat het gebruikt moet maken van het Framework. Een stap die PHP niet moet maken. De snelheid is echter te verwaarlozen.

Meestal als je met ASP.net werkt zal je gebruik maken van een databank. Dit zal waarschijnlijk een SQL server van Microsoft zijn. Andere databank soorten zijn natuurlijk wel ook mogelijk.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op woensdag 29 november 2006 om 19:26 en werd in tussentijd reeds 1578 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.