Multidesk.be » Woordenboek » Domein

Domein
Trefwoorden: Domein, Domaincontroller, Active Directory, Novell Een domein is een manier om meerdere computers eenvoudig te beheren. Als je een domein hebt, is er altijd een server nodig (de domaincontroller) en natuurlijk computers (de clients).
Met de domaincontroller kan men allerlei rechten gaan bepalen van zijn gebruikers en zijn groepen. In een domein zal de client computer ook zelf niet meer bepalen of je kan inloggen, maar zal elk aanvraag tot inloggen gestuurd worden naar de domaincontroller. Deze zal nakijken of de gebruiker bestaat en zal je wachtwoord controleren.

Een domaincontroller kan men hosten op een Windows Server versie met de Active Directory. Maar ook Novell heeft een versie om Windows computers in domein te houden. Dit gebeurt dat met Novell Zenworks.
Als client moet je een Windows Pro versie (of een van de vele Linux Disto's) hebben om in een domein te kunnen staan.

Aangezien dit nogal een dure aangelegenheid is, gebruikt men domeinen enkel in bedrijven aangezien de licentiekost daar verwaarloosbaar is.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op zaterdag 25 november 2006 om 11:07 en werd in tussentijd reeds 1642 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.