Multidesk.be » Woordenboek » DAB

DAB
Trefwoorden: Digitale radio DAB Digital Audio Broadcasting. Met de DAB-technologie kan je digitaal radio luisteren. Zo geniet je van storingsvrije ontvangst aan hoge kwaliteit. In Vlaanderen zenden alle VRT-stations ook op DAB uit, maar je hebt er een speciale (auto)radio en antenne voor nodig.

De techniek erachter is dat er 1 en 0 als signaal verstuurd worden. Hierdoor heb je ofwel een zeer goede kwaliteit van ontvangst ofwel een zeer slechte.
Echter DAB is niet echt "in" in BelgiŽ omdat het nogal aan de dure kant ligt en omdat van de zenders van de VRT (Donna, Radio 1/2, Klara, Studio Brussel, Klare Continue, Tophits, Sporza, Nieuws et cetera) enkel Klare Continue, Tophits, Sporza en Nieuws te ontvangen zijn op een DAB.
Radiozenders van de VMMA (Q-Music) zullen nooit (ofwel zeer laat) op DAB komen omdat zij hier geen toekomst in zien.
Deze verklaring werd opgesteld door Sporzafanaat op zondag 29 oktober 2006 om 23:54 en werd in tussentijd reeds 1202 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.