Multidesk.be » Woordenboek » Bug

Bug
Trefwoorden: Bug, Lek, Software, foutmelding, error, crash Een bug is een fout in een programma waardoor het spontaan vastloopt of een foutmelding geeft. Software met iets of wat complexiteit kan quasi nooit volledig bugvrij zijn. De mens maakt nog altijd het programma en vergeet soms wel eens een bepaalde uitzondering in zijn code toe te passen, maakt soms wel eens een (stomme) fout, ...
Een bug kan soms helemaal niet erg zijn, maar kan ook soms rampzalig gevolgen veroorzaken. Een bug in je operating system is daar een voorbeeld van. Het kan zijn dat derden in je pc kunnen geraken door die bug. Het is dan aan de producent van de software om de bug zo snel mogelijk op te lossen.

Weetjes:
In het wetboek van BelgiŽ staat vermeld dat als producten schade toebrengen aan de consument, dat de consument de producent mag dagvaarden. Bij software zou je dus bvb Microsoft mogen aanklagen omdat het bijvoorbeeld je PC naar de haaien heeft gemaakt.
Daarvoor is er een clausule toegevoegd in het wetboek dat software wel schade kan toebrengen aan de consument. Ook in de agreements (waar iedereen spontaan JA op zegt) staat dit vermeld.
=> Het heeft dus niet echt veel nut om een producent van software aan te klagen vanwege een bug die je harde schijf heeft geformatteerd.

Het woord bug is niet zomaar gekomen. Het heeft wel eigenlijk wel een rare betekenis:
Ooit was men bezig te werken met een computer en opeens merkte men dat er fouten optraden. De fouten hadden hun oorsprong in het feit dat er een insect (bug dus) ergens in de hardware terecht was gekomen, wat op zijn beurt voor kortsluiting en de nodige problemen zorgde. Vandaar dus de benaming BUG.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op zaterdag 14 oktober 2006 om 15:46 en werd in tussentijd reeds 1608 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door Wheeldigger op zondag 15 oktober 2006 om 20:19:47.
Wheeldigger's avatar
Multiviteit: 10188
Moderator
Die "hardware" waren wel grote relais-stations en schakel-eenheden, groot genoeg om een "bug" ofwel insect tussen te krijgen.....
Daar is een plaatje van, zodra ik die vind, zal ik die hier bijzetten.


http://www.history.navy.mil/photos/images/h96000/h96566k.jpg


Meer volledig artikel; BUG

Opmerking van de crew

Ik heb je foto even bij je post geplaatst.
Martijn
Deze tekst werd het laatst bewerkt voor 28.36 % door Martijn op donderdag 2 november 2006 om 08:47:22.
  • Pagina
  • 1 van 1