Multidesk.be » Woordenboek » KVM Switch

KVM Switch
Trefwoorden: KVM switch, Keyboard, Mouse, Video, Toetsenbord, Scherm, Muis Een KVM Switch ofwel Keyboard, Video, Mouse kan je behoorlijk wat plaats besparen als je meerdere computers hebt.
Het zorgt ervoor dat je maar 1 toetsenbord/muis/scherm nodig hebt voor meerdere computers (meestal 2 of 4). Met een simpele druk op de knop van de switch zal hij je de mogelijkheid geven om een andere computer te bedienen met hetzelfde scherm/toetsenbord/... .
Normaal gezien is een KVM switch gebundeld met een minstens 6 kabels. 3 ervan gaan van computer 1 naar de switch en verbinden muis, toetsenbord en scherm. De andere 3 gaan ook de switch maar gaan dan naar computer 2. Je muis/toetsenbord/scherm sluit je dan aan aan de KVM switch.

Er zijn natuurlijk ook KVM switches die verder gaan dan dit. Sommige hebben ook aansluitingen voor geluid en een micro. Opgepast als je een USB muis hebt, zorg dan dat de switch ook een USB poort heeft. Meer info kan je natuurlijk krijgen in de winkel of op ons forum ;)
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op maandag 9 oktober 2006 om 16:57 en werd in tussentijd reeds 1395 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.