Multidesk.be » Woordenboek » Hibernate

Hibernate
Trefwoorden: Hibernate, afsluiten, stroombesparing, slaapstand Hibernate is een stand die aanwezig is op vele computers, maar waar men slechts zelden gebruik van maakt. Desalniettemin is het een handige optie.
Hibernate zorgt ervoor dat je de computer kan afsluiten en hem hem vervolgens terug kan inschakelen, waarna hij terug zal schakelen naar de toestand wanneer je hem hebt uitgeschakeld (alle programma's,... zullen geladen zijn). Het opstart proces zal ook sneller verlopen (bij traag opstartende computers).

Het principe van Hibernate is als volgt: het OS zal alles wat in je RAM zit op de harde schijf over zetten bij het afsluiten van je computer. Dit zal er wel voor zorgen dat je computer iets trager afsluit, maar bij het opzetten van je computer zal het OS je RAM geheugen terug inladen met dat wat er op de harde schijf staat van de vorige keer. Hierdoor zullen alle programma die je geopend had terug ingeladen zijn in je volgende aanmelding.

Opmerking:
 • Je moet erop rekenen dat alles wat in je RAM zit, op je harde schijf zal staan. Hiervoor heb je dus een beetje plaats nodig. Heb je 2GB aan ram dan zal je 2GB nodig hebben! In Windows is dit het bestand c:\hiberfil.sys (verborgen bestanden). Dit bestand zal altijd het evenveel MB innemen dan dat je RAM geheugen hebt. 2GB in mijn geval.
 • Basis staat Hibernate niet ingeschakeld, draagbare computers buiten beschouwing gelaten. Om deze functionaliteit aan te zetten, ga je naar de eigenschappen van je Display (rechtermuisknop > eigenschappen op je desktop) en ga je naar screensaver. Druk op Power en je krijgt de poweroptions te zien. Daar staat de tab Hibernate.
  Ga je dan naar de aflsuit opties, dan staat er Hibernate bij.
 • Als hibernate niet op staat zal het natuurlijk geen harde schijf ruimte in beslag nemen
 • In tegenstelling tot de slaapstand zal je bij Hibernate geen stroom verbruiken.
 • Uit zelfondervinding blijkt dat je soms wat problemen hebt met de netwerklocaties die hij niet terug kan vinden als je uit Hibernate komt. Simpel afloggen en aanloggen zou het oplossen. Helaas is dat het principe van Hibernate wel weg.
Deze verklaring werd opgesteld door SMG op zondag 8 oktober 2006 om 12:02 en werd in tussentijd reeds 7523 keer opgevraagd.
 • Pagina
 • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op maandag 26 oktober 2009 om 21:52:27.
Hibernaye = slaapstand
 • Pagina
 • 1 van 1