Multidesk.be » Woordenboek » Barebone

Barebone
Trefwoorden: PC, computer, klein Een barebone (of barebone computer) is een computer die enkel bestaat uit een (kleine) systeemkast, voeding en koelsysteem. De koper kan zelf nog een processor, een harde schijf en RAM toevoegen; eventueel aangevuld met enkele IO-kaarten als bijvoorbeeld een netwerkkaart of geluidskaart. Kortom: een kast met enkel de meest noodzakelijke onderdelen.

In sommige gevallen kan de koper nog een grafische kaart toevoegen; in sommige systemen zit de grafische kaart echter al op het moederbord (onboard).

Barebones hebben doorgaans ook zeer weinig uitbreidingssloten. Vaak is er slechts 1 PCI-Express slot aanwezig.

Omdat barebone systemen zo klein zijn, is het voor de fabrikanten ervan vaak een hele last om de warmte die ontwikkeld wordt, efficiŽnt af te voeren. Hiervoor worden vaak heatpipes gebruikt.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op vrijdag 6 oktober 2006 om 09:38 en werd in tussentijd reeds 1070 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Geen reacties gevonden
Er werden nog geen reacties bij deze verklaring geplaatst. Indien je denkt iets te kunnen toevoegen aan deze verklaring, kan je zelf een reactie schrijven via de koppeling Plaats een reactie bij deze verklaring hieronder.