Multidesk.be » Woordenboek » Rippen

Rippen
Trefwoorden: DVD, CD, kopie, datastroom De term rippen wordt gebruikt bij het overnemen van bepaalde data naar een ander medium. Zo kan je de nummers op een muziek-CD naar MP3-bestanden rippen. Dit betekent dat de muziek-CD zal ingelezen worden en dat elk nummer op de CD omgezet wordt naar een losstaand MP3-bestand. Om het MP3-bestand vervolgens af te spelen, heeft de gebruiker de originele CD niet meer nodig.

Een ander voorbeeld van rippen, is het kopiŽren van een video-DVD naar de harde schijf. Meestal wordt een DVD geript naar een CD/DVD-image (een exacte afbeelding van de bestanden op de DVD/CD). Het is echter ook mogelijk dat de mapstructuur op de harde schijf gewoon terug aangemaakt wordt. Bij deze laatste methode worden er, in tegenstelling tot bij het genereren van een image, meerdere bestanden aangemaakt. Meer informatie over hoe je een DVD kan rippen/kopiŽren, kan je terugvinden in dit artikel.
Deze verklaring werd opgesteld door Martijn op zaterdag 23 september 2006 om 12:59 en werd in tussentijd reeds 12283 keer opgevraagd.
  • Pagina
  • 1 van 1

Bericht geplaatst door een gast op zaterdag 4 april 2009 om 09:50:32.
is de cd dan nog bruikbaar voor als eens in de auto wilt luisteren

Opmerking van de crew

Je kan best een nieuw onderwerp in het correcte subforum starten. Zo kan je nadien je vraag snel terugvinden en blijft alles overzichtelijk ;).

Omdat je vraag wel nuttig is voor de woordverklaring, vul ik hier aan: er is geen enkel probleem met de orig
  • Pagina
  • 1 van 1